Τρίτη 28 Απριλίου 2009

μια κουβέντα γιά το Φεστιβάλ με τους οργανισμούς και φορεις στην Κω

Συνάντηση Τοπικών Φορέων Κω, 25 Απριλίου 2009
φωτο Marie Pierre Amalvy
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση εργασίας με 50 φορείς του νησιού για το Πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω με θέματα Υγείας.
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω, Παναγιώτης Θαλασσινός και η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ παρουσίασαν στους συλλόγους της Κω τους άξονες του Φεστιβάλ και συζήτησαν μαζί τους το πλαίσιο συμμετοχής τους στη φιλόδοξη αυτή διοργάνωση-θεσμό που θα αρχίσει να φιλοξενείται στη Κω από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο Όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι τους, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη διοργάνωση και διατύπωσαν συγκεκριμένες ερωτήσεις για το περιεχόμενο των ταινιών αλλά και για την οργανωτική δομή του νέου θεσμού. Από κοινού επεξεργάστηκαν τους τρόπους συνεργασίας έτσι ώστε το φεστιβάλ να γίνει κτήμα όλων των πολιτών της Κω και να αξιοποιηθεί, κατά το δυνατόν, η επαφή των πολιτών με τους δημιουργούς και του ιατρούς που θα έρθουν στη Κω από όλο τον κόσμο, για να μοιραστούν και να κουβεντιάσουν με αφορμή τις δημιουργίες τους. Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ τοποθετούν πολύ σημαντικά ζητήματα, της Ύπαρξης, της Υγείας, της Επαγρύπνησης και του Ανθρωπισμού με άξονα πάντα τον Άνθρωπο και την βελτίωση της διαβίωσης του.
Αναμφισβήτητα οι ταινίες θα προκαλέσουν έντονες συζητήσεις .
Επίσης θα προκαλέσουν πολλά και - ορισμένες φορές- αντιφατικά συναισθηματικά ερεθίσματα και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από τα ζητήματα Τέχνης και Υγείας.
Μια πρώτη γεύση από αυτές τις συζητήσεις είχαν οι συμμετέχοντες στην συνάντηση εργασίας, καθώς τα ζητήματα που τοποθετηθήκαν με αφορμή τον προβληματισμό που καταθέτουν οι δημιουργοί των ταινιών, έγιναν αφορμή για διάλογο και δημιουργική αναζήτηση αλλά και συλλογισμό για τον τρόπο με τον οποίον όλοι διάγουμε την ζωή μας. Με συντονιστή το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κω , οι φορείς του νησιού θα μπορούν να συμβάλλουν με τις δημιουργικές τους προτάσεις και την εθελοντική τους εργασία στην επιτυχία του θεσμού. Ήδη συζητήθηκαν και συγκεκριμένες θεματικές όπως η Μεταμόσχευση και Δωρεά Οργάνων που αφορούν την δραστηριότητα του συλλόγου Εθελοντών, αλλά και άλλες θεματικές όπως η θέση της γυναίκας, η ηθική στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος αλλά και η καλλιτεχνική προσέγγιση των ζητημάτων Yγείας και Ύπαρξης πέρα από την απλή επιστημονική καταγραφή τους. Τέλος, όλοι οι φορείς χαιρέτισαν τη δημιουργία του θεσμού και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Κω να διοργανώσει μια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας με προοπτικές σημαντικού θεσμού στο νησί και ευχηθήκαν ‘καλή επιτυχία’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: